Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs


  Trampolinespringen is niet alleen erg leuk, maar heeft ook veel voordelen voor je lichaam. Zo verbetert het je bloedsomloop en versterkt het je botten. Daarnaast is het een goede manier om spieren te kweken. Maar welke spieren train je eigenlijk met een trampoline? 

  Belangrijk: koop de juiste trampoline 

  Als je wilt trainen met een trampoline moet je natuurlijk eerst en vooral een goed exemplaar uitkiezen. Een Salta trampoline is altijd een goede optie, omdat de trampolines van dit merk erg stevig zijn. Bovendien heeft Salta enkele modellen die uiterst geschikt zijn voor volwassenen. 


  Deze spieren train je met trampolinespringen 

  Met een trampoline train je heel wat verschillende spieren. Zo worden zowel bij het landen als bij het afzetten je kuitspieren, hamstrings en quadriceps getraind. Daarnaast worden je bil-, buik- en rugspieren aan het werk gezet. Trampolinespringen is dus goed voor het trainen van vrijwel je hele lichaam. En het is erg leuk, dus houd je het lang vol.

  Hoe train je je spieren optimaal tijdens het springen? 

  Er wordt vaak gedacht dat je zo hoog mogelijk moet springen om je spieren optimaal te trainen. Maar dat is zeker niet zo. Het is zelfs veel beter om slechts 10 tot 20 centimeter hoog te springen. Hoge sprongen volhouden, is namelijk niet zo makkelijk. Lage sprongen kun je dan weer wel lang volhouden. En hoe langer je het springen volhoudt, hoe beter je je spieren traint. 

  Kun je ook afvallen met een trampoline? 

  Springen op de trampoline helpt je tevens met het verliezen van gewicht. Hoeveel calorieën je precies verbrandt hangt af van je leeftijd en gewicht. En uiteraard de intensiteit van je training. Maar je kunt tot wel 750 kcal per uur verbranden met trampolinespringen. Dat is best veel. Met hardlopen verbrand je bijvoorbeeld slechts 500 kcal. 


  Natuurlijk zul je pas afvallen als je meer calorieën verbrandt dan dat je er tot je toeneemt. Het is dus belangrijk om ook je voeding aan te passen als je gewicht wilt verliezen met trampolinespringen.  

  Een trampoline: de ideale workout buddy

  Wil jij graag strakkere benen of billen? Of een gespierd buikje? Dan is het een goed idee om een trampoline in je tuin te plaatsen. Trampolinespringen helpt je namelijk om al deze spieren te trainen. Daarnaast is het erg leuk en houd je het dus langer vol dan sommige andere sporten.


  Met een trampoline kun je bovendien makkelijker gewicht verliezen. Zodra je je workouts op een trampoline begint uit te voeren, wil je niets anders meer. Kortom, de ideale workout buddy!